Навіщо треба їсти перець різних кольорів – поради лікарів

Этот материал также доступен на русском языке

перец
Яскравий різнобарвний болгарський перець не просто прикрашає страви, а працює як натуральні ліки. Дізнайтеся, чим корисний кожен колір, кому варто їсти перець регулярно, а кому з обережністю.

Ключові тези:

  • Болгарський перець – вітамінна бомба: кожен колір перцю (зелений, жовтий, червоний) має свої унікальні корисні властивості для здоров’я.
  • Різнобарвний перець особливо корисний людям похилого віку: зміцнює імунітет, покращує травлення, знижує ризик серцево-судинних та вікових захворювань.
  • Спосіб приготування має значення: смаження та запікання зберігають більше користі, ніж варіння або приготування на пару.

Болгарський перець: чому варто їсти і що приготувати?

Болгарський перець: чому варто їсти і що приготувати?Зелений, жовтий, помаранчевий. Споглядаючи на таке кольорове різноманіття болгарського перцю, мимоволі уявляєш, як він прикрасить наші страви. Проте, окрім естетичного впливу, цей овоч можна назвати справжньою вітамінною бомбою. Чому варто їсти болгарський перець і як приготувати корисні страви з нього?

Лікарі переконані, що болгарський перець є корисним для людей літнього віку. При цьому бажано споживати перець різних кольорів. Колір болгарського перцю зумовлює наявність тих чи інших речовин, які по-різному впливають на наше самопочуття. Він може бути зеленим, жовтим та червоним. І у кожного є свої корисні властивості.

Зелений:

зеленый
  • підтримує імунітет;
  • утворює колаген;
  • зміцнює кістки;
  • захищає шкіру від пігментних плям.

Жовтий (помаранчевий):

желтый
  • суттєво знижує ризик катаракти;
  • підтримує здорове травлення (усуває закрепи);
  • захищає від запалення;
  • корисний для діабетиків;
  • допомагає знизити вагу.

Червоний:

красный
  • чудовий антиоксидант;
  • зменшує біль при артриті;
  • підтримує здоров’я серця;
  • сповільнює вікове погіршення пам’яті (знижує ризик хвороби Альцгеймера);
  • долає анемію;
  • допомагає знизити вагу.

 Але людям з алергією, при гастриті, виразці шлунку та інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту у стадії загострення болгарський перець протипоказаний.

Зауважте, що збереження корисних властивостей болгарського перцю залежить від способу його приготування. При смаженні та запіканні поживні речовини зберігаються краще, ніж при варінні або приготуванні на парі.

Як саме споживати болгарський перець – у свіжому вигляді, запеченим, тушкованим або сушеним – має обирати кожен самостійно.

Ми ж сьогодні хочемо познайомити вас з новими рецептами страв цього корисного овочу.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?