Ключові тези:
- Улюблений всіма соус майонез у домашньому виконанні – це корисніша та смачніша альтернатива магазинному варіанту з консервантами.
- Домашній майонез легко приготувати із простих інгредієнтів – достатньо блендера та 5–10 хвилин.
- Домашні рецепти дозволяють варіювати смак майонезу – від класичного до пікантного медово-гірчичного, а також приготувати його без яєць для алергіків.
Домашній майонез: безпечний та смачний соус для всієї родини
Улюблений усіма соус майонез став невід’ємною частиною нашої кухні.
Однак магазинний майонез часто містить шкідливі добавки: барвники, консерванти, підсилювачі смаку та цукор. На відміну від нього, домашній майонез – більш корисна, смачна та економічна альтернатива. Його легко приготувати з простих, свіжих інгредієнтів, а для цього потрібно всього лише блендер. Домашній майонез можна зберігати в холодильнику не довше тижня, при цьому його смак легко урізноманітнити за допомогою спецій, гірчиці, часнику або лимонного соку.
Пропонуємо вам три рецепти домашнього майонезу.
Майонез із варених яєць
Такий майонез є більш безпечним, особливо якщо ви не впевнені у свіжості або якості яєць.
- Варені яйця – 3 штуки, олія – 50 мілілітрів, яблучний або винний оцет – 1 столова ложка, гірчиця – 1 чайна ложка, сіль – за смаком.
Приготування
- Яйця зварити, почистити.
- Помістити в чашу блендера, додати олію і трішки води.
- Далі додати оцет, гірчицю та сіль.
- Збивати до однорідної маси.
Майонез на молоці (без яєць)
Яйця – доволі алергічний продукт, тож пропонуємо вам страву, яку можна додавати до страв навіть для ваших онуків, якщо вони схильні до прояву алергічних реакцій.
- Молоко – 100 мілілітрів, рослинна олія – 200 мілілітрів, лимонний сік – 2 столові ложки, гірчиця – 1 чайна ложка, сіль – половина чайної ложки.
Приготування
- У чашу блендера налити молоко кімнатної температури.
- Додати олію, збити.
- Під час збивання додати лимонний сік, гірчицю та сіль.
Пікантний медово-гірчичний майонез
- Яєчні жовтки – 2 штуки, олія – 200 мілілітрів, гірчиця – 1 столова ложка, мед – 1 столова ложка, лимонний сік – 1 столова ложка.
Приготування
- Збити жовтки з гірчицею, поступово під час збиття додати по краплі олію.
- Коли суміш загусне, додати мед і лимонний сік, продовжити збивати до однорідної консистенції.
Читайте також: