У спеку вмикати духовку не хочеться, але це не привід не балувати себе та рідних десертами. Цей рецепт стане справжнім порятунком, адже він готується просто і без випікання.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашні глазуровані сирки.
Інгредієнти
Для сметанного шару:
- Сметана 20% – 750 г
- Цукор – 150 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Желатин – 30 г
- Вода – 100 мл
- Малина – 150 г
- Лохина – 150 г
Для сирного шару:
- Сир кисломолочний – 500 г
- Сметана – 250 г
- Смородина – 300 г
- Желатин – 20 г
- Вода – 100 мл
Приготування
-
Розчиніть желатин для нижнього шару. Відставте в сторону і залиште набрякати.
-
Перебийте ягоди смородини блендером до однорідної маси. Додайте до них цукор і перемішайте. Процідіть підготовлену масу через марлю.
-
Покладіть у чашу сир і сметану, збийте блендером до однорідності.
-
Влийте смородинову масу в сирну і перемішайте. Потім розтопіть желатин, додайте його до суміші й ще раз перемішайте.
-
Візьміть форму для запікання і вистеліть її харчовою плівкою. Викладіть перший шар і поставте в холодильник. Залиште на 1 годину до повного застигання.
-
Розчиніть желатин для другого шару.
-
Додайте в сметану цукор і ванільний цукор, збийте блендером. Потім влийте желатин і ще раз перемішайте.
-
Дістаньте застиглий шар десерту, висипте на нього підготовлені ягоди. Залийте сметанним шаром.
-
Поставте торт у холодильник до повного застигання.
Вас також можуть зацікавити новини: