Понеділок, 23 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛітній торт без духовки: ніжний десерт за простим рецептом

Літній торт без духовки: ніжний десерт за простим рецептом

Этот материал также доступен на русском языке
Для приготування цього торту вам не знадобиться ані тісто, ані духовка. Це неймовірно смачний десерт – обов'язково спробуйте!

У спеку вмикати духовку не хочеться, але це не привід не балувати себе та рідних десертами. Цей рецепт стане справжнім порятунком, адже він готується просто і без випікання.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашні глазуровані сирки.

Інгредієнти

Для сметанного шару:

  • Сметана 20% – 750 г
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Желатин – 30 г
  • Вода – 100 мл
  • Малина – 150 г
  • Лохина – 150 г

Для сирного шару:

  • Сир кисломолочний – 500 г
  • Сметана – 250 г
  • Смородина – 300 г
  • Желатин – 20 г
  • Вода – 100 мл

Приготування

  1. Розчиніть желатин для нижнього шару. Відставте в сторону і залиште набрякати.

  2. Перебийте ягоди смородини блендером до однорідної маси. Додайте до них цукор і перемішайте. Процідіть підготовлену масу через марлю.

  3. Покладіть у чашу сир і сметану, збийте блендером до однорідності.

  4. Влийте смородинову масу в сирну і перемішайте. Потім розтопіть желатин, додайте його до суміші й ще раз перемішайте.

  5. Візьміть форму для запікання і вистеліть її харчовою плівкою. Викладіть перший шар і поставте в холодильник. Залиште на 1 годину до повного застигання.

  6. Розчиніть желатин для другого шару.

  7. Додайте в сметану цукор і ванільний цукор, збийте блендером. Потім влийте желатин і ще раз перемішайте.

  8. Дістаньте застиглий шар десерту, висипте на нього підготовлені ягоди. Залийте сметанним шаром.

  9. Поставте торт у холодильник до повного застигання.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні