Пропонуємо рецепт на маргарині, так як готували тертий пиріг раніше. Звичайно, за бажанням ви можете замінити маргарин маслом.
Читайте також: Перевірений роками рецепт: найсмачніший і найповітряніший хмиз на кефірі – смак з дитинства
Інгредієнти:
- Маргарин або вершкове масло – 200 г;
- Яйця – 2 шт.;
- Цукор – 1 склянка;
- Борошно – 2 склянки;
- Розпушувач – 1 ч. ложка;
- Будь-яке варення на ваш смак, але тільки густе.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- У глибокій мисці з’єднайте м’який маргарин, яйця та цукор, збиваючи до отримання однорідної маси. Поступово додавайте борошно та розпушувач, доки не утвориться тісто, яке можна сформувати у кулю. Розділіть тісто на дві частини, одну з яких приберіть у морозильник.
- На лист викладіть половину тіста, надаючи йому форму прямокутника. Зверху рівномірно розподіліть варення, а потім натріть на тертці частину тіста, що залишилася, і посипте нею пиріг.
- Випікайте до золотистої скоринки, це займе приблизно 30 хвилин, залежно від особливостей вашої духовки.
- Після випікання дайте пирогу охолонути, потім наріжте його на порційні шматочки і насолоджуйтесь чашкою чаю або кави.
Вас також можуть зацікавити новини: