Торт «Медовик» має безліч варіацій приготування, і кожна з них заслуговує на увагу. Сьогодні пропонуємо оригінальний, але дуже простий рецепт “Медовика”.
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий “Наполеон”.
Інгредієнти:
450 г борошна;
2 курячі яйця;
- 150 г вершкового масла;
- 100 г меду;
- 100 г цукру;
- 1 ч. л. соди;
- Рослинна олія
- 400 г сметани;
- 120 г згущеного молока.
Приготування:
- У сотейник покладіть вершкове масло та мед, злегка прогрійте, потім зніміть з вогню та додайте соду.
- В окремій мисці збийте яйця з цукром до отримання пишної маси, потім додайте борошно і медово-масляну суміш. Замісіть тісто. Розділіть його на шість частин, сформуйте з них кулі, накрийте плівкою та приберіть у холодильник на 30 хвилин.
- На присипаній борошном поверхні розкотіть коржі, використовуючи пергаментний папір.
- На попередньо розігрітій сковороді, злегка змащеній олією, обсмажте кожен корж з обох боків до золотистої скоринки. Потім викладіть їх на дошку та акуратно підрівняйте краї ножем, обрізки відкладіть та подрібніть у крихту.
- Для крему з’єднайте сметану зі згущеним молоком, вони мають бути кімнатної температури, і збийте до однорідної маси. Нанесіть крем на кожен корж, змастіть боки та верх торта, а потім обсипте крихтою. Приберіть у холодильник на дві години.
Читайте також: