Для львівського сирника потрібно брати найякісніші інгредієнти. Сир і сметана повинні бути жирними та свіжими, а яйця великими.
Читайте також: Сирники , як у дитинстві: найкращий рецепт без зайвих інгредієнтів – виходять у всіх
Інгредієнти:
- 4 великі яйця;
- 0,5 кг жирного сиру;
- 135 г вершкового масла;
- 175 г цукру;
- 50 г родзинок;
- 1 ст. ложка манки;
- 3 ст. ложки сметани;
- 2 ст. ложки какао-порошку;
- цедра одного лимона
Приготування:
- Промийте родзинки та залийте їх гарячою водою.
- Ретельно перетріть сир, використовуючи руки або блендер, до отримання однорідної пасти і відставте вбік.
- Відокремте жовтки від білків. У жовтки додайте 160 г цукру та добре перемішайте. Сюди додайте цедру лимона, манну крупу і м’яке вершкове масло. Усі інгредієнти ретельно перемішайте. Із зазначеної кількості масла використовуйте все, крім однієї столової ложки – вона знадобиться для глазурі.
- Введіть масу в підготовлений сир. Для цього краще використовувати руки або блендер, або силіконову лопатку.
- Розігрійте духовку до 180 °C.
- Збийте білки до стійких піків, додавши щіпку солі для кращого результату. Акуратно введіть збиті білки в основну масу, використовуючи силіконову лопатку.
- Родзинки дістаньте з води та обсушіть на паперовому рушнику. Потім додайте їх до тіста і перемішайте.
- Форму для випікання рясно змастіть вершковим маслом, розподіліть тісто і помістіть у духовку на 45 хвилин.
- Поки сирник випікається, приготуйте шоколадну глазур: на невеликому вогні розтопіть одну столову ложку масла з двома ложками цукру. Коли масло розтопиться, додайте сметану і какао, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
- Нехай сирник трохи охолоне, після цього щедро покрийте його глазур’ю.
Смачного!
Вас також можуть зацікавити новини: