Четвер, 12 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУніверсальна страва із квасолі з цибулею: підійде і в піст, і ветегаріанцям,...

Універсальна страва із квасолі з цибулею: підійде і в піст, і ветегаріанцям, і гарніром до м’яса

Этот материал также доступен на русском языке
Триває Різдвяний піст, і кожна господиня, чия родина дотримується традицій, прагне урізноманітнити домашнє меню і при цьому нагодувати всіх ситно та смачно.

Запечена квасоля з цибулею

Запечена квасоля з цибулею в томатному соусі – це смачний гарнір, який можна подавати як самостійну страву. У звичайні дні квасоля буде прекрасним доповненням до м’ясних або вегетаріанських страв.

Інгредієнти:

  • квасоля – 2/3 склянки,
  • вода – 2 склянки,
  • цибуля – 3 шт.,
  • томатна паста – 3 столові ложки,
  • олія, часник, мелений чорний перець, сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Замочіть квасолю на ніч, потім відваріть її та злийте рідину в окремий посуд.
  2. Наріжте кільцями цибулю і обсмажте її на олії до золотистого кольору, додайте перець і сіль.
  3. Викладіть у форму шарами: квасоля, потім – цибуля, останній шар – квасоля.
  4. Змішайте рідину від квасолі з томатною пастою і полийте зверху.
  5. Запікайте в духовці при 250 градусах протягом 20 хвилин.

  Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні