Середа, 4 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЕсли вы до сих пор не знали: чем отличается поваренная соль...

Если вы до сих пор не знали: чем отличается поваренная соль от каменной

Этот материал также доступен на русском языке
Далеко не всі замислюються, чим відрізняється кухонна сіль від кам'яної, але в магазині при покупці все ж таки роблять свій вибір.

Кухонна і кам’яна сіль, хоч і є схожими сполуками, мають відмінності у складі та властивостях, що впливає на їх користь та застосування в кулінарії.

Чим відрізняється кухонна сіль від кам’яної?

Поварена сіль

Поварена сіль – це очищена сіль, отримана з кам’яної солі або соляних джерел (наприклад, шляхом випарювання морської води). Проходить багатоступінчасте очищення і найчастіше містить добавки, що запобігають злежуванні. Часто збагачується йодом для профілактики йододефіциту.

Має чистий, яскраво виражений солоний смак завдяки високій концентрації хлориду натрію.

Кам’яна сіль

Кам’яна сіль – це природна, менш оброблена сіль, що видобувається в соляних шахтах або з гірських порід. Її видобувають у вигляді кристалів і потім подрібнюють. Містить більше мінеральних домішок, таких як кальцій, магній, калій та інші мікроелементи, що надають їй природного кольору та смаку.

Вона буває різних відтінків – від сірого до рожевого або блакитного, залежно від родовища.

Обидва види солі можна використовувати в кулінарії.

Читайте  також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні