П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧим можна замінити кухонну сіль у їжі: найдоступніші варіанти

Чим можна замінити кухонну сіль у їжі: найдоступніші варіанти

Этот материал также доступен на русском языке
Через військові дії підприємство «Артемсоль» припинило свою роботу. Тому сіль опинилася у дефіциті. Експерти ринку нас запевняють, що незабаром ситуація покращиться і в магазинах з'явиться сіль із Туреччини та Польщі, потрібно лише почекати.

Якщо ви не встигли поповнити запаси і у вас вдома закінчується сіль, доведеться шукати альтернативу в інших продуктах, пише Уніан.

Приправи

Багато приправ та спецій мають у своєму складі сіль. Прянощі змітають з полиць не так швидко, як сіль, і шанс знайти їх у магазині набагато вищий. Багато солоних приправ універсальні і підійдуть для будь-яких страв.

Соєвий соус

Соєвий соус дуже солоний і непогано замінює кухонну сіль, але підходить не всім стравам. Чайну ложку соєвого соусу можна додати в гарячу кашу, овочі або яєчню. А м’ясо можна замаринувати у соусі на кілька годин – так воно буде достатньо солоним без додаткових спецій.

Часник

Не у всіх магазинах є часник, але якщо вдалося його знайти, він цілком успішно замінює сіль. Дрібно наріжте часник і обсмажте на сковороді з маслом. Так він набуде трохи солонуватий смак. Також можна купити сушений часник та використовувати його при приготуванні страв.

Сушені овочі

Сушені овочі набагато соленіші, ніж свіжі, оскільки в них немає рідини. Висушити овочі можна в духовці: змастіть їх олією і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Добре замінює сіль сушена селера, але вона майже не продається в магазинах. Також солоний смак мають сушені помідори, перець, моркву.

Маринади та консервація

У воєнний час багато українців запасаються консервацією. Маринад з м’яса, риби та овочів можна додавати в кашу, овочі та м’ясо при готуванні. Більшість маринадів містять багато солі та інших спецій. Також у кашу, овочі чи макарони можна втрутити консервовану рибу чи тушонку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому сіль в Україні стала дефіцитом і коли вона з’явиться на прилавках.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні