Суп з квашеною капустою і сосисками
Інгредієнти:
- Квашена капуста — 350 грамів,
- сосиски — 300 грамів,
- сметана — 200 грамів,
- цибуля — 1-2 штуки,
- борошно — 1 столова ложка,
- олія рослинна — 1-2 столові ложки,
- паприка мелена — 1 чайна ложка з гіркою,
- цукор — 1 чайна ложка,
- вода — 1,5 літра,
- лист лавровий — 1-2 штуки,
- зелень петрушки.
Приготування:
- Розігріти рослинну олію в сковороді. Почистити цибулю, нарізати її кубиками і викласти в сковороду. Обсмажувати цибулю 3-5 хвилин до м’якості та легкої золотистості.
- Додати в сковорідку мелену паприку й обсмажувати ще 1 хвилину.
- Віджати квашену капусту і трохи нашаткувати її ножем. Покласти квашену капусту й обсмажену з паприкою цибулю в каструлю. Залити водою. Додати лавровий лист і варити близько 25-30 хвилин, щоб капуста стала м’якшою, але залишилася злегка хрусткою.
- Звільнити сосиски від плівки і нарізати їх кружечками. Додати сосиски в каструлю і варити суп 5 хвилин.
- У мисці з’єднати сметану, борошно і 50 мілілітрів холодної води. Перемішати до однорідності, щоб не залишилося грудочок. У сметанний соус додати 1-1,5 ополоника бульйону з каструлі та добре перемішати. За необхідності процідити через сито.
- Влити отриману суміш тонкою цівкою в суп, постійно помішуючи. Додати за смаком сіль і чорний мелений перець. Всипати цукор.
- Довести суп до кипіння, варити 2-3 хвилини і зняти з вогню. Подрібнити зелень петрушки.
Розлити суп по тарілках і додати в кожну порцію подрібнену зелень петрушки.
Читайте також: