Він надає особливий смак будь-якій страві, але гострий перець має безліч корисних властивостей.
Всі види перців родом з Мексики та Південної Америки, але від часу своєї “еміграції” вони прижилися і полюбилися на всіх континентах. А ми пропонуємо вам рецепт, який дозволить зберегти перець надовго і будь-коли мати його під рукою.
Гострий перець у медовій заливці
Інгредієнти
«Гострий перець — 250-300 грамів, яблучний оцет 6% — 250 мілілітрів, мед (бажано – рідкий) — 4 столові ложки.
Приготування
- Помити і нарізати шматочками перець.
- Покласти кільця перцю в банку і легенько притиснути рукою.
- Приготувати заправку: до яблучного оцту додати мед і ретельно все перемішати до його повного розчинення.
- Потім цією сумішшю залити перець.
- Закрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на добу.
Зберігати в холодильнику або в холодному погребі.
Степан Олексійович, Миколаївська обл.»
Читайте також:
Чим корисний гіркий перець для організму людини і чи варто відмовлятися від нього