Середа, 16 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСекрети довгого та здорового життя: частіше посміхайтеся!

Секрети довгого та здорового життя: частіше посміхайтеся!

Этот материал также доступен на русском языке
З віком починають давати знати про себе всі помилки, допущені раніше: починають боліти ноги, падати зір, підніматися тиск. Однак підтримувати організм та життєві сили ніколи не пізно. І зусилля для цього прикладати можна незначно, а віддачу отримувати більшу.

Частіше посміхайтеся!

Частіше посміхайтеся! Так ви зможете обдурити мозок – він сприйме вашу усмішку як сигнал, що у вас все добре (навіть якщо це не так) і зменшить рівень гормону стресу в організмі.

Робіть вправи щоранку!

Робіть вправи щоранку. У мене є тренажер, щось середнє між гребним тренажером та велосипедом. Я роблю 100-200 вправ щоранку, без цього я не виходжу зі спальні.

Дороті Кастер, якій виповнилося сто років

Чи варто приймати йод для захисту щитовидки

«Існує кілька десятків захворювань щитовидної залози, підходи до лікування яких можуть діаметрально відрізнятися. Йод необхідний для продукції гормонів щитовидної залози. При гіпотиреозі вона зруйнована і вже не здатна синтезувати їх з використанням йоду, тому приймати препарати, що містять його, немає сенсу. У будь-якому разі хотіла б застерегти від використання спиртового розчину йоду з профілактичною метою, і взагалі від лікування щитовидної залози безконтрольно, без обстежень і лікарських призначень».

Лікарка-ендокринолог Людмила Ковшик

Щодня вживайте йодовану сіль

Щодня вживайте йодовану сіль. Вона показана всім без винятку. Не тоді, коли є якісь захворювання щитовидної залози, а, навпаки, для їх профілактики. Вона необхідна у будь-якому віці й незалежно від того, виникає тиреотоксикоз (підвищений вміст гормонів щитовидної залози) чи ні – відмовлятися від йодованої солі не потрібно.

Ендокринолог Заїра Сіюхова

Позбуваємося набряків ніг

Щоб позбутися набряків ніг, щовечора після припинення всіх домашніх справ намагайтеся лягти, підняти ноги і спертися ними об стіну. У такому положенні залишайтеся 10 хвилин, після чого треба енергійно розтерти ноги поздовжніми рухами – від стоп і кісточок до коліна.

Як скоротити споживання солі

Щоб скоротити споживання солі, приправляйте їжу пряними травами, несоленими сумішами приправ та спецій, фруктовими соками (наприклад, лимонним) або невеликою кількістю оцту.

Пийте чисту воду

Частіше пийте чисту воду, це найкращий спосіб вивести з організму токсини і кінцеві продукти обміну.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні