Картопляні мафіни
Інгредієнти
Фарш – 300 грамів, картопля – 500 грамів, яйце – 1 штука, цибуля – 1 штука, твердий сир – 70 грамів, хмелі-сунелі – одна чайна ложка, паприка копчена – 1 чайна ложка, панірувальні сухарі – 1 столова ложка, часник – два зубчики, рослинна олія – одна столова ложка, зелень та сіль – за смаком.
Приготування
- Закип’ятити від одного до півтора літра води в чайнику, перелити її в каструлю і посолити.
- Очистити картоплю і нарізати дрібним кубиком. Варити картоплю на середньому вогні під кришкою до повної м’якості близько 15-20 хвилин.
- Злити воду, розім’яти гарячу картоплю товкачем. Додати яйце і сіль за смаком, ретельно перемішати. Потім додати панірувальні сухарі й знову добре перемішати.
- Розігріти сковороду з однією столовою ложкою олії.
- Викладіть яловичий фарш і обсмажуйте його на сильному вогні протягом семи хвилин.
- Дрібно наріжте цибулю та часник. Додати їх до фаршу разом із хмелі-сунелі та копченою паприкою.
- Смажити, не зменшуючи вогонь, постійно помішуючи протягом трьох-чотирьох хвилин. Додати сіль за смаком, зняти з вогню.
- У форму для кексів викласти кілька ложок картопляного пюре, сформувати бортики і дно мафінів. Викласти ложку м’ясної начинки, зверху додати ще один шар пюре і посипати тертим сиром.
Запікати мафіни в духовці при 190 градусах протягом десяти хвилин. Після запікання обережно дістати кекси з формочок і посипати зеленню за смаком.
Іванна Степова, м. Київ
Спробуйте й інші рецепти: