П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗабутий рецепт котлет із хрусткою скоринкою зі шкільної їдальні: жодних секретних прийомів

Забутий рецепт котлет із хрусткою скоринкою зі шкільної їдальні: жодних секретних прийомів

Этот материал также доступен на русском языке
Смак цих котлет знайомий багатьом, особливо тим, кому сьогодні за 60. Їх подавали в їдальнях до рису, картопляного пюре та інших гарнірів. Якщо хочете згадати молодість, обов'язково приготуйте котлети за цим рецептом.

Рецепт котлет досить простий, вони виходять соковитими та дуже смачними. А ще, з хрусткою скоринкою завдяки панірувальним сухарям.

Раніше ми розповідали, як приготувати котлети з яєць.

Інгредієнти:

  • Сухарі панірувальні – 2 склянки (200 грам);
  • Вода – 1 склянка (250 мілілітрів);
  • Фарш – 500 грам;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Сіль, перець чорний мелений – до смаку;
  • Яйце – 1 штука;
  • Олія для смаження.

Приготування:

  1. Всипте склянку панірувальних сухарів у глибоку миску і залийте склянкою води. Дайте постояти 10 хвилин.
  2. Подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки цибулю та часник, додайте у фарш, перемішайте, посоліть і поперчіть.
  3. Додайте панірувальні сухарі, які ви заливали водою, добре розмішайте, вбийте яйце і знову розмішайте, відбийте фарш.
  4. В окрему тарілку висипте іншу склянку сухарів і обваляйте по черзі котлети.
  5. Розігрійте сковороду з маслом та обсмажте котлети по 2 хвилини з кожного боку.
  6. Візьміть каструлю або сотейник, на дно налийте трохи води і викладіть котлети, накрийте кришкою і пропарте хвилин 7-10.

Найсмачніші та найсоковитіші котлети готові. Смачного!

Читайте також: Хочете здивувати близьких: приготуйте котлети з сиром та беконом

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні