Літнє рагу
Інгредієнти
Баклажани — 3 штуки, кабачки — 3 штуки, солодкий перець — 4 штуки, цибуля — 2 штуки, часник — 3-4 зубчики, рослинна олія — 2 столові ложки, суміш мелених солодких перців — 1 чайна ложка, паприка — 1 чайна ложка, соєвий соус— 1 столова ложка, кунжут — 0,5 столової ложки, чорний мелений перець — за смаком.
Приготування
- Очистити овочі від шкірки та насіння.
- Нарізати баклажани кубиками, кабачки — кружальцями, перець — соломкою, цибулю — півкільцями, а часник — дрібними часточками.
- Розігріти рослинну олію в глибокій сковороді.
- Обсмажити овочі до золотистої скоринки, починаючи з цибулі та часнику.
- Додати до овочів суміш мелених перців, чорний перець, паприку і соєвий соус.
- Перемішати і тушкувати на середньому вогні 5-7 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
- Перед подачею посипати рагу кунжутом.
Страву можна подати з макаронами або намазати на хлібці.
***
З баклажанів можна приготувати швидкий і неклопотний салат, якщо заздалегідь спекти фіолетовий овоч.
Салат із печених баклажанів та помідорів
Інгредієнти
Баклажан – 1 середній, помідор – 1-2 штуки, кінза, рослина олія, хмелі-сунелі – за смаком.
Приготування
- Розрізаний на половинки баклажан і помідори окремо у фользі запекти у розігрітій до 200 градусів духовці 35 хвилин.
- Остудити овочі й нарізати: баклажан – квадратами, помідори – дрібно січемо, кінзу – як подобається.
- Змішати всі інгредієнти, додати трохи олії, хмелі-сунелі, ще раз акуратно вимісити і подати до столу.