Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВід цього популярного продукту ви точно такого не очікували: його радять частіше...

Від цього популярного продукту ви точно такого не очікували: його радять частіше їсти пенсіонерам

Этот материал также доступен на русском языке
Експеримент тривав 13 років і в ньому було задіяно 20 тисяч людей старшого віку. Таким чином у 2005-2018 роках вчені досліджували вплив цього продукту на здоров’я учасників. Результат показав: щоденне споживання порції цієї страви, дозволить убезпечитися від остеопорозу.

Раніше ми розповідали, для чого господині проколюють яйця перед варінням.

Чим небезпечний остеопороз

Остеопороз — це захворювання, яке дуже поширене серед літніх людей, адже характеризується втратою кісткової маси та вмісту кальцію в кістковій тканині. Тому пенсіонери частіше страждають від переломів. Якщо в молодих людей такі травми настають переважно в результаті падіння, то в людей старшого віку з остеопорозом перелом може статися через підняття важких предметів і несильного удару.

Корисний продукт є в кожному холодильнику

Лікарі рекомендують людям старшого віку вживати більше продуктів багатих кальцієм. А згаданий вище експеримент показав, що для міцності кісток дуже важливо їсти курячі яйця.

Люди, які в рамках дослідження, щодня їли не менше двох яєць, мали значно вищий рівень мінеральної густини кісток поперекового відділу хребта, а також стегон.

Виявляється, яйця завдяки вітаміну D позитивно впливають на засвоєння кальцію та на щільність будови кісток. Їхній вплив також дуже важливий для здоров’я зубів. Окрім цього, вітамін D допомагає регулювати артеріальний тиск і знижує ризик деяких видів раку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні