Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяШкаралупа буквально злітатиме з яєць – розкрито секрет правильного варіння: ви такого...

Шкаралупа буквально злітатиме з яєць – розкрито секрет правильного варіння: ви такого не очікували

Этот материал также доступен на русском языке
Очистити яйця від шкаралупи після варіння – іноді стає справжнім випробуванням. Частина білка залишається на шкаралупі, а яйця виглядають не так смачно, як хотілося б. Є різні способи правильного варіння, але ця хитрість вас точно здивує, так курячі яйця ви ще не варили.

Якщо вам набридло щоразу віддирати білок від шкаралупи, особливо якщо варяться свіжі яйця, то можна вдатися за допомогою до перевіреного способу. Шкаралупа практично сама відлітатиме від яєць, а білок буде рівним і гладким, можна сказати – ідеальним.

Раніше ми розповідали, які яйця не можна купувати.

І справа не у солоній воді, хоча такий метод також непогано працює.

Розумні господині перед варінням кожне яйце проколюють гострою голкою або шпилькою. Робити це потрібно з боку округлої частини, голка повинна увійти не більше, ніж на 0,5 см.

Пояснюється це просто: у самій округлій частині яйця знаходиться повітряний мішок, який ви просто проколюєте. При варінні в яйце потрапляє зовсім небагато води, яка відокремлює білок від шкаралупи, і вона легко відходить під час чищення.

Головне, не роздушити яйце під час проколювання, потрібно робити це вкрай акуратно, без застосування сили.

До речі, цей спосіб підходить не лише для варіння курячих яєць, а й перепелиних.

Якщо шкаралупа у яйця щільніша, то потрібно взяти товщу голку, якщо тонка, то підійде тоненька голка.

Після проколювання яйця опускаємо у холодну воду та варимо стільки, скільки нам потрібно. Після варіння яйця можна залити холодною водою, щоб вони швидше остигли.

Господині запевняють, що на відділення шкаралупи це ніяк не впливає, тобто навіть без холодної води яйця однаково добре чиститимуться.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні