Сезон ягід у самому розпалі. Саме час трохи запастись дарами літа. Приготуйте смачне ягідне варення, яке стане ідеальним доповненням до будь-якої випічки — будь-то пиріг, печиво або рогалики. І навіть узимку у вас на столі буде “шматочок літа”.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний ягідний пиріг.
Інгредієнти:
- порічки – 1 л;
- смородина – 1 л;
- малина – 0,5 л;
- лимон (апельсин) – 1 шт.;
- цукор – 1250 г.
Приготування:
- Смородину та смородину ретельно промийте і дайте висохнути.
- Додайте до ягод малину і перебийте все блендером або пропустіть через м’ясорубку.
- Очистіть лимон від шкірки та видаліть кісточки. Після цього перемеліть його за допомогою блендера або м’ясорубки.
- Рідку ягідну масу перелийте в каструлю, де варитиметься варення, і додайте перемелений лимон.
- Засипте цукром, перемішайте та поставте варитися на маленькому вогні. Під час варіння з варення не забувайте забирати піну. Доведіть варення до кипіння.
- Як тільки варення закипить, відразу зніміть його з вогню, розлийте сухими стерилізованими банками і закрийте кришками. Переверніть та залиште в такому положенні на 5 хвилин.
- Дайте варенню охолонути і можете зберігати його як готовий продукт.
Вас також можуть зацікавити новини:
Озвучено розмір максимальної пенсії в липні — про яку суму йдеться і хто її зможе отримувати
Пенсіонер VS Пенсійний фонд: чий бік ухвалив Верховний суд у справі про реформу 2017 року (відео)