П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачніше просто не буває: ідеальний рецепт чебуреків на заварному тісті із секретним...

Смачніше просто не буває: ідеальний рецепт чебуреків на заварному тісті із секретним компонентом

Этот материал также доступен на русском языке
У чебуреках все важливе: і фарш, і тісто. Але, якщо з фаршем складно помилитися, головне вибрати хороше м'ясо, додати цибулю, спеції та обов'язково холодну воду, то тісто навіть у вмілої господині може вийти гумовим, щільним, несмачним. Але є рецепт, завдяки якому навіть господиня-початківець зможе приготувати ті - найсмачніші чебуреки.

Тісто для чебуреків можна готувати за різними рецептами, але саме заварний варіант найкраще. Але досвідчені господині додають у тісто ще один важливий інгредієнт. І це – горілка.

Раніше ми публікували рецепт тіста для чебуреків на мінеральній воді.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • вода – 300 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • соняшникова олія – ​​2 ст. ложки;
  • горілка – 1 ст. ложка;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – 0,5 ч. ложки;
  • фарш – 400 г;
  • цибуля велика – 1 шт.;
  • вода – 100 мл;
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

 

Приготування:

Перш ніж приступати до приготування чебуреків, просійте борошно кілька разів, чим більше воно насититься киснем, тим смачніше буде тісто.

  1. Доведіть воду до кипіння. Візьміть глибоку миску і змішайте в ній 1 склянку борошна та окріп, головне, щоб не було грудочок. Нехай суміш трохи охолоне, потім вбийте яйце, посоліть, додайте цукор, олію та горілку, замісіть еластичне тісто.
  2. Щоб усі інгредієнти потоваришували, тісто потрібно загорнути у плівку та залишити на 20-40 хвилин.
  3. В цей час можна зайнятися начинкою.
  4. Цибулю у фарш краще дрібно нарізати, все посолити, поперчити, додати улюблені спеції і перемішати. Щоб начинка вийшла соковитою, у фарш потрібно влити крижану воду та ретельно перемішати.
  5. Цієї кількості тіста вистачить на 15 чебуреків, а це означає, що готове тісто потрібно розділити на таку кількість шматочків.
  6. Тісто розкотіть тонким шаром і викладіть на одну половину начинку, другою половинкою накрийте і защипніть краю виделкою.
  7. Смажте на сковороді в достатній кількості олії з двох сторін по 3-5 хвилин до рум’яної скоринки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні