Фінські млинці
Інгредієнти
Молоко – 500 мл, яйця – 3 шт., масло вершкове – 50 г, цукор – 2 столові ложки, сіль – 1/2 чайні ложки, борошно – 250 г, джем, варення або сметана – за смаком.
Як готувати
-
У миску вбити яйця, додати цукор та сіль.
-
Розтопити вершкове масло і трохи охолодити.
-
Всипати борошно до яєчної маси, влити молоко і збити міксером до однорідності.
-
Наприкінці влити розтоплене масло і ще раз збити.
-
Деко застелити папером для випічки і рівномірно вилити тісто.
-
Розмістити в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
-
Під час випікання млинець здувається, але після того, як дістанете з духовки, він осяде і всі нерівності підуть.
-
Готовий млинець розділити на дві частини, змастити джемом або сметаною і згорнути у рулет.
-
Згортається млинець дуже добре, не ламається, поки теплий.
-
Готові млинці нарізати на шматочки.