П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо домашній твердий сир кисломолочного: кращий, ніж у магазині

Готуємо домашній твердий сир кисломолочного: кращий, ніж у магазині

Этот материал также доступен на русском языке
Приготуйте дуже смачний домашній сир. Простий рецепт дозволить це легко зробити.

Твердий сир не обов’язково купувати в магазині, смачнішим буде домашній варіант. Пропонуємо простий рецепт, з яким легко впораються навіть ті, хто ніколи не готував твердий сир. Ну а смак точно перевершить ваші очікування!

Раніше ми розповідали, як приготувати смачний плавлений сир.

Інгредієнти:

  • сир 5% — 400 г;
  • молоко — 400 г;
  • вершкове масло — 10-15 г;
  • сіль — за смаком;
  • сода — половина ч. л.

Приготування:

  1. Сир перекладіть у миску, залийте молоком і нагрійте суміш до гарячого стану, доки не почне відокремлюватися жовта сироватка. Кип’ятити її не треба.
  2. Перекладіть сир на друшляк, щоб стекла вся сироватка, додайте сіль, соду і перемішайте.
  3. Далі суміш потрібно розплавити — зробити це можна на водяній бані, або просто на маленькому вогні, постійно помішуючи. Процес займає лише кілька хвилин.
  4. Додайте вершкове масло.
  5. Змастіть форму для сиру (можна взяти невеликий харчовий контейнер) рослинним чи вершковим маслом, перекладіть туди сир та добре утрамбуйте.
  6. Залиште у формі до повного остигання, після чого дістаньте.

Вас також можуть зацікавити новини:

Інформація з перших рук: кого беруть на повний утримання державою, — пояснює Пенсійний фонд.

Не розраховуйте на пенсію: яку базову допомогу запровадить уряд (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні