Твердий сир не обов’язково купувати в магазині, смачнішим буде домашній варіант. Пропонуємо простий рецепт, з яким легко впораються навіть ті, хто ніколи не готував твердий сир. Ну а смак точно перевершить ваші очікування!
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний плавлений сир.
Інгредієнти:
- сир 5% — 400 г;
- молоко — 400 г;
- вершкове масло — 10-15 г;
- сіль — за смаком;
- сода — половина ч. л.
Приготування:
- Сир перекладіть у миску, залийте молоком і нагрійте суміш до гарячого стану, доки не почне відокремлюватися жовта сироватка. Кип’ятити її не треба.
- Перекладіть сир на друшляк, щоб стекла вся сироватка, додайте сіль, соду і перемішайте.
- Далі суміш потрібно розплавити — зробити це можна на водяній бані, або просто на маленькому вогні, постійно помішуючи. Процес займає лише кілька хвилин.
- Додайте вершкове масло.
- Змастіть форму для сиру (можна взяти невеликий харчовий контейнер) рослинним чи вершковим маслом, перекладіть туди сир та добре утрамбуйте.
- Залиште у формі до повного остигання, після чого дістаньте.
Вас також можуть зацікавити новини:
Інформація з перших рук: кого беруть на повний утримання державою, — пояснює Пенсійний фонд.
Не розраховуйте на пенсію: яку базову допомогу запровадить уряд (відео)