Ви можете додатково “лінуватись” і приготувати ліниві вареники з капустою – рецепт простий і швидкий.
Ліниві картопляні вареники із засмажкою з грибів та цибулі
Інгредієнти
Картопля – 500 г, борошно – 150 г + для роботи з тістом, яйце – 1 шт., печериці – 200 г, цибуля ріпчаста – 2 шт., крупа манна – 50-100 г, олія – 2 столові ложки, коріандр мелений – 1 чайна ложка, сіль і перець чорний мелений – за смаком, свіжа петрушка – для подачі.
Приготування
-
Картоплю зварити «в мундирі» у підсоленій воді.
-
Цибулю нарізати дрібними кубиками.
-
Гриби очистити, оновити зрізи на ніжках і нарізати дрібними кубиками.
-
У розігрітій олії обсмажити цибулю 3-5 хвилин, до прозорості.
-
Гриби додати до цибулі й обсмажити 7-10 хвилин. Посолити, поперчити і додати мелений коріандр.
-
Трохи остиглу картоплю почистити, порізати на шматочки і розім’яти на пюре.
-
До готового пюре додати яйце, посолити, поперчити і перемішати до однорідності.
-
Борошно просіяти і замісити з пюре та борошна м’яке нелипке тісто.
-
З готового тіста скачати джгути, нарізати на рівні шматочки і сформувати маленькі коржі-вареники. За необхідності можна ще підсипати борошна для роботи з тістом.
-
Коржики обваляти в манній крупі з усіх боків.
-
У великій кількості підсоленої киплячої води відварити вареники 1-2 хвилини після того, як вони спливуть.
-
Готові вареники дістати шумівкою і викласти на сковороду з грибами та цибулею. Перемішати.
-
Подавати страву гарячою. Якщо вареники охолонули, їх можна обсмажити на сковороді.
Нагадаємо, раніше ми писали, з чого приготувати «правильний» соус, щоб пісне меню було не в тягар.
Також ми розповідали про пісну грибну підливу, яка врятує будь-який банальний гарнір.