П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛіниві картопляні вареники із засмажкою з грибів та цибулі - економія часу...

Ліниві картопляні вареники із засмажкою з грибів та цибулі – економія часу та оригінальність страви

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете заощадити час та зусилля на ліпленні вареників, приготуйте ліниві вареники з картопляного тіста. Засмажка із печериць з цибулею зробить їх особливо апетитними

Ви можете додатково “лінуватись” і приготувати ліниві вареники з капустою – рецепт простий і швидкий.

Ліниві картопляні вареники із засмажкою з грибів та цибулі

Інгредієнти

Картопля – 500 г, борошно – 150 г + для роботи з тістом, яйце – 1 шт., печериці – 200 г, цибуля ріпчаста – 2 шт., крупа манна – 50-100 г, олія – 2 столові ложки, коріандр мелений – 1 чайна ложка, сіль і перець чорний мелений – за смаком, свіжа петрушка – для подачі.

Приготування

  • Картоплю зварити «в мундирі» у підсоленій воді.

  • Цибулю нарізати дрібними кубиками.

  • Гриби очистити, оновити зрізи на ніжках і нарізати дрібними кубиками.

  • У розігрітій олії обсмажити цибулю 3-5 хвилин, до прозорості.

  • Гриби додати до цибулі й обсмажити 7-10 хвилин. Посолити, поперчити і додати мелений коріандр.

  • Трохи остиглу картоплю почистити, порізати на шматочки і розім’яти на пюре.

  • До готового пюре додати яйце, посолити, поперчити і перемішати до однорідності.

  • Борошно просіяти і замісити з пюре та борошна м’яке нелипке тісто.

  • З готового тіста скачати джгути, нарізати на рівні шматочки і сформувати маленькі коржі-вареники. За необхідності можна ще підсипати борошна для роботи з тістом.

  • Коржики обваляти в манній крупі з усіх боків.

  • У великій кількості підсоленої киплячої води відварити вареники 1-2 хвилини після того, як вони спливуть.

  • Готові вареники дістати шумівкою і викласти на сковороду з грибами та цибулею. Перемішати.

  • Подавати страву гарячою. Якщо вареники охолонули, їх можна обсмажити на сковороді.

Нагадаємо, раніше ми писали, з чого приготувати «правильний» соус, щоб пісне меню було не в тягар.

Також ми розповідали про пісну грибну підливу, яка врятує будь-який банальний гарнір.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні