Раніше ми розповідали, як приготувати легендарне тістечко “Картопля”.
Інгредієнти:
- 300 мл молоко;
- 3 шт. жовтків;
- 70 г цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 350 г сметани;
- 20 г швидкорозчинного желатину;
- Шоколад для прикраси – за бажанням.
Приготування:
-
- Візьміть ємність, всипте туди желатин і залийте частиною молока, вистачить 100 мл. Перемішайте та залиште нехай набухає.
- У каструльці з’єднайте жовтки та цукор, перетріть їх ретельно виделкою. Додайте молоко. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки почнуть з’являтися бульбашки, зніміть з вогню.
- Додайте в крем желатин і добре перемішайте до однорідності. Нехай остигає.
- Сметану з’єднайте з ванільним цукром, перемішайте і влийте в яєчну суміш і знову перемішайте.
- Вилийте у форму, накрийте плівкою і відправте в холодильник щонайменше на три години. До речі, у якості форми можна використовувати тетрапак від молока чи кефіру.
- Зверху десерт можна прикрасити тертим шоколадом.