П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТакий пиріг ви ще точно не готували: пишний, повітряний, смачний і без...

Такий пиріг ви ще точно не готували: пишний, повітряний, смачний і без жодного грама борошна

Этот материал также доступен на русском языке
Кожна господиня завжди хоче спробувати приготувати щось новеньке, щоби порадувати свою родину. Сьогодні пропонуємо вам рецепт повітряного пирога, який з легкістю може стати основою для святкового торта.

Цей пиріг готується без борошна, саме тому він виходить ніжним, повітряним та легким, схожим на хмару.

Раніше ми розповідали, як приготувати бюджетний пиріг з варення.

Інгредієнти:

  • Курячі яйця – 4 шт.;
  • Грецький йогурт – 400 г;
  • Цукор – 70-80 г;
  • Крохмаль (краще кукурудзяний) – 50 г;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка;
  • Сіль – щіпка;
  • Пакетик ванільного цукру.

Приготування:

  1. Відокремте жовтки від білків. Візьміть глибоку миску і додайте яєчні жовтки, йогурт цукор, крохмаль із розпушувачем та перемішайте до однорідності.
  2. В іншій ємності збийте за допомогою міксера білки зі щіпкою солі до стійкої піни.
  3. Потому масу з жовтків, йогурту та крохмалю частинами акуратно введіть у білкову масу, перемішувати потрібно лопаткою, не міксером, інакше пиріг вийде гумовим.
  4. Духовку розігріти до 170 градусів, вилити тісто на застелену пергаментом форму або силіконову форму і випікати 45 хвилин.
  5. Деякі господині радять встановити форму для випічки на деко, в який попередньо наливають воду, щоб пиріг вийшов повітряним, високим та вологим.
  6. Зверху готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою або розрізати на частини і змастити сметанним або заварним кремом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні