Цей пиріг готується без борошна, саме тому він виходить ніжним, повітряним та легким, схожим на хмару.
Раніше ми розповідали, як приготувати бюджетний пиріг з варення.
Інгредієнти:
- Курячі яйця – 4 шт.;
- Грецький йогурт – 400 г;
- Цукор – 70-80 г;
- Крохмаль (краще кукурудзяний) – 50 г;
- Розпушувач – 1 чайна ложка;
- Сіль – щіпка;
- Пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Відокремте жовтки від білків. Візьміть глибоку миску і додайте яєчні жовтки, йогурт цукор, крохмаль із розпушувачем та перемішайте до однорідності.
- В іншій ємності збийте за допомогою міксера білки зі щіпкою солі до стійкої піни.
- Потому масу з жовтків, йогурту та крохмалю частинами акуратно введіть у білкову масу, перемішувати потрібно лопаткою, не міксером, інакше пиріг вийде гумовим.
- Духовку розігріти до 170 градусів, вилити тісто на застелену пергаментом форму або силіконову форму і випікати 45 хвилин.
- Деякі господині радять встановити форму для випічки на деко, в який попередньо наливають воду, щоб пиріг вийшов повітряним, високим та вологим.
- Зверху готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою або розрізати на частини і змастити сметанним або заварним кремом.