Чай п’ють з цукром та молоком, з травами та маслом. Сьогодні дієтологи радять додавати у чай сіль, стверджуючи, що цей напій сприяє зміцненню імунітету.
Нещодавна ми розповідали про гранатовий чай для імунітету – ви такий ще не пробували: відмінний результат.
Готувати такий чай дуже просто: потрібно заварити його, як завжди, додати до нього молоко та дрібку солі.
Сіль посилює смак чаю, зменшує гіркоту, а також стимулює вироблення шлункового соку, покращуючи травлення.
Головне, пам’ятати, що сіль потрібно використовувати помірно, особливо тим, хто страждає на підвищений тиск і захворювання нирок.
Солоний чай – звичайне явище в деяких регіонах Середньої Азії. Солі грають роль електролітів в організмі людини. Вони відповідають за нормальну роботу мозку, м’язів та інших систем. У літню спеку та при високих фізичних навантаженнях організм втрачає солі разом із потом. Для підтримки водно-сольового балансу рекомендується додавати в пиття сік лимона або дрібку солі.
Ось кілька причин, про які треба пам’ятати, через що варто додати дрібку солі в чай:
- Посилює смак
- Зменшує гіркоту
- Підвищує імунітет
- Підтримує водний баланс
- Допомагає травленню
- Збагачує мінералами.