Молода кропива надає страві особливої свіжості та весняного аромату, крім того, вона містить багато вітамінів. Для приготування бульйону ви можете вибрати свинину, яловичину або курку на власний смак.
Для приготування такого борщу потрібні наймолодші пагони кропиви, зазвичай використовують верхівки з ніжним листям. Кропиву потрібно ретельно промити, щоб у ній не було піску та інших домішок.
Інгредієнти
- м’ясо – 400 г,
- вода – 3,5 л,
- картопля – 4 шт,
- яйця курячі – 3 шт,
- морква – 1 шт,
- кропива – 200 г,
- лавровий лист – за смаком,
- петрушка – за смаком,
- цибуля – за смаком,
- лимон – за смаком,
- сіль – за смаком,
- перець чорний мелений – за смаком.
Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніші налисники з яблучною начинкою.
Приготування
- Промийте м’ясо та покладіть його в каструлю з водою. Зніміть піну після кипіння, зробить вогонь менше та варіть бульйон протягом 40 хвилин.
- Додайте|добавляйте| нарізану кубиком моркву, картопля і цілу очищену цибулину. Відваріть овочі до готовності.
- Промийте кропиву, подрібніть стебла та листя. Додайте|добавляйте| в каструлю і варіть протягом 10 хвилин|мінути|. Приправте сіллю за потреби.
- Додайте у бульйон сік половини лимона, щоб додати борщу кислинку.
- Після цього вбийте по черзі яйця. Варіть борщ ще протягом 7 хвилин, додайте|добавляйте| нарізану петрушку, трохи чорного перцю, доведіть борщ до кипіння і вимкніть.
- Подавайте страву, виклавши половину вареного яйця в кожну тарілку. Також під час подачі можна додати сметану.
Смачного!