Печінку можна взяти будь-яку – курячу, яловичу чи свинячу. Від цього смак сальтисона не зміниться, він все одно буде смачним і апетитним.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший сальтисон з рульки.
Інгредієнти:
- Печінка – 500 г;
- Сало свіже – 100-150 г;
- Морква 1 шт.;
- Манна крупа – 1 склянка;
- Куряче яйце – 2 шт.;
- Часник – 3-4 зубчики;
- Сіль, перець – до смаку.
Приготування:
- Якщо печінку ви берете свинячу або яловичу, то після нарізки її на дрібні кубики, замочіть попередньо на 2-3 години у холодній воді. Курячу печінку можна не замочувати, досить добре її промити.
- Сало аналогічно потрібно нарізати невеликими кубиками.
- Моркву потрібно натерти на великій тертці та обсмажити на вершковому або соняшниковому маслі на сковороді до золотистого кольору.
- Взяти велику каструлю і змішати печінку, сало, моркву, манку, яйця, сіль, подрібнений часник та перець. Добре перемішати. Дати настоятися 20 хвилин, щоб манка набрякла.
- Відправити печінкову масу у два звичайні поліетиленові пакети, випустити повітря і міцно зав’язати.
- Опустити в теплу воду та варити 1,5-2 години. Якщо вода википає, її потрібно періодично доливати, щоб печінковий сальтисон був у воді.
- Щоб сальтисон добре тримав форму, діставати з пакетів його потрібно, коли він повністю охолоне.