Для православних християн та греко-католиків 18 березня розпочинається Великий піст. Протягом семи тижнів – до 4 травня – рекомендується утриматися від м’ясної та молочної їжі, приділяючи більше часу молитві, сповідям та причастю. І лише у певні дні (суботу і неділю) дозволяється вживати рибу. Щоб ваше меню не було одноманітним, пропонуємо спробувати приготувати такі пісні страви.
- Оригінальні рецепти страв для Великого посту урізноманітнять ваш стіл: пісні чебуреки з грибами.
- Пісний стіл не означає несмачний: ніжні морквяно-рисові котлети не залишаться на завтра.
Хек, запечений на кускусі
Інгредієнти
Філе хеку – 2 штуки, кускус – 100 грамів, помідори – 1-2 штуки, цибуля – 1 штука, олія – 1-2 столові ложки, половина лимона, сіль і перець – за смаком.
Приготування
- Запарити кускус окропом у невеликій мисці і дати йому настоятися 5 хвилин під кришкою.
- У цей час на сковороді обсмажити на олії тонко нашатковану цибулю і нарізані великими шматками помідори. Додати сіль та перець, сік чверті лимона.
- Потім викласти на сковороду кускус, добре перемішати і зняти з вогню.
- Філе хека трохи підсолити.
- На пергамент висипати кускус з овочами, зверху викласти рибу, загорнути у конверт і перев’язати з обох боків кулінарною ниткою.
- Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на десять хвилин.
Обережно розкрити конверт і подавати на тарілці, поливши рибу соком лимона.