Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісний стіл не означає несмачний: ніжні морквяно-рисові котлети не залишаться на завтра

Пісний стіл не означає несмачний: ніжні морквяно-рисові котлети не залишаться на завтра

Этот материал также доступен на русском языке
До Великого посту господині готуються заздалегідь, підбираючи нові смачні та ситні рецепти для всієї родини.

Для православних християн та греко-католиків 18 березня розпочинається Великий піст. Протягом семи тижнів – до 4 травня – рекомендується утриматися від м’ясної та молочної їжі, приділяючи більше часу молитві, сповідям та причастю. І лише у певні дні (суботу і неділю) дозволяється вживати рибу. Щоб ваше меню не було одноманітним, пропонуємо спробувати приготувати такі пісні страви.

Морквяно-рисові котлети

Інгредієнти

Морква – 300 грамів, цибуля – 1 штука, круглозерний рис – 100 грамів, вода – 250-300 мілілітрів, часник – 3 зубчики, панірувальні сухарі – 2 столові ложки, крохмаль – одна столова ложка, рослинна олія, сіль, перець – за смаком.

Приготування

  • Рис відварити у підсоленій воді.
  • Цибулю дрібно порубати і обсмажити на олії до м’якості.
  • Моркву натерти на середній тертці, додати до цибулі. Накрити кришкою і тушкувати до м’якості моркви.
  • Перемішати овочі, прибрати з вогню і остудити.
  • Змішати холодні овочі і рис, додати дрібно нарізаний часник (за бажанням – можна пропустити його через прес), всипати крохмаль (або борошно).
  • Поперчити, якщо потрібно – додати сіль, сформувати котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях і обсмажити з двох боків.

Нове на сайті