Рисова бабка з яблуками в духовці
Рисова бабка з яблуками відмінно підходить для повноцінного полуденку чи сніданку. Цей ніжний, корисний та дуже смачний десерт сподобається і дорослим, і дітям. Рис для цієї страви краще використовувати круглозернистий.
Інгредієнти
Молоко – 1 літр, яблука – 1-2 штуки, яйця – 1-2 штуки, рис – 1 склянка, цукор – 2 чайні ложки, сіль – 1 щіпка, масло вершкове – за смаком.
Приготування
Зварити рисову кашу.
- Відлити трохи молока.
- Коли молоко закипить, посолити, всипати вимитий рис, бажано круглий.
- Трохи дати покипіти, всипати цукор, покласти масло.
- Готувати, помішуючи, до загусання, щоб не підгоріла.
Зняти кашу з плити.
- Вирізати з яблук серединку і нарізати на часточки.
- З’єднати яйця з молоком.
- Змастити деко маслом, покласти половину каші, на неї яблука, потім решту каші. Полити молоком, змішаним з яйцями.
- Зверху прикрасити яблуками.
Відправити «бабку» в духовку хвилин на двадцять.