П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗабуті рецепти української кухні: огірочник посперечається за смак та якість із солянкою...

Забуті рецепти української кухні: огірочник посперечається за смак та якість із солянкою та розсольником

Этот материал также доступен на русском языке
Пропонуємо вам приготувати деякі із старовинних та забутих українських страв.

Наша національна кухня багата і різноманітна. І є багато українських страв, рецепти яких незаслужено забуті. Пропонуємо вам приготувати деякі з них. Вони вам напевно сподобаються і урізноманітнять не лише повсякденний, а й святковий стіл.

Огірочник

Цей оригінальний український розсольник готується на бульйоні з яловичих кісток та серця та заправляється білим соусом типу бешамель. Основним інгредієнтом супу є солоні огірки, а замість соусу можна взяти сметану.

Інгредієнти

Солоні огірки – 5 штук, овочевий або м’ясний бульйон – 3 літри, цибуля – 1 штука, картопля – 5 штук, сметана – 5 столових ложок, сіль, перець, кріп.

Як готувати?

  • У бульйон покладіть нарізану картоплю і поставте на вогонь.
  • Огірки натріть на дрібній тертці й відіжміть сік, але не виливайте його.
  • Обсмажте цибулю, коли вона стане прозорою, додайте натерті огірки і обсмажуйте ще кілька хвилин.
  • Потім покладіть огірки з цибулею у каструлю і влийте огірковий сік. Додавайте його поступово і обов’язково пробуйте на смак.
  • Варіть все разом ще 5 хвилин.
  • У чашці розведіть сметану кількома ложками бульйону і влийте у каструлю, ретельно перемішуючи.

Додайте сіль, перець, а при подачі посипте зеленню.

Раніше ми розповідали, які страви були в раціоні запорізьких козаків.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні