Раніше ми розповідали, які страви були в раціоні запорізьких козаків.
Шпарагівка
Незважаючи на кумедну назву, страва зі шпарагівки, або спаржевої квасолі, дуже ситна і поживна, і в раціоні вона може бути майже цілий рік.
Спаржева квасоля – легкий і поживний овоч, який може бути компонентом для багатьох страв, а також самостійною закускою. Продукт стає дуже ароматним і хрумким, якщо готувати його в панірувальних сухарях. Особливо вона хороша в сезон – так що запишіть собі в блокнотик смачний рецепт.
Інгредієнти
Стручкова квасоля – 500 грамів, помідор – 1 штука, морква – 1 штука, часник – 2-3 зубчики, сметана – 0,5 склянки, зелень, сіль, перець.
Як готувати?
- Обріжте хвостики у стручкової квасолі і наріжте її невеликими шматочками.
- Відваріть протягом 10 хвилин.
- Натріть моркву, обсмажте її на сковороді і додайте до неї відварену квасолю. Посоліть, поперчіть.
- Очистіть помідор від шкірки і наріжте кубиками.
- Подрібніть часник, наріжте зелень.
- Змішайте помідор, часник та зелень з квасолею та морквою. Залийте сметаною і тушкуйте 10 хвилин.
Подавати шпарагівку можна як гарнір до м’яса або окрему страву.