П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПеревірений роками рецепт: найсмачніший і найповітряніший хмиз на кефірі – смак з...

Перевірений роками рецепт: найсмачніший і найповітряніший хмиз на кефірі – смак з дитинства

Этот материал также доступен на русском языке
Всі ми знаємо, що хмиз можна приготувати на воді, на молоці, додавши трохи горілки. Але є рецепт на кефірі, смак такого хмизу ви точно пам'ятаєте з дитинства. Завдяки цьому рецепту буквальною зі склянки кефіру можна напекти цілу гору смаколиків.

Для цього просто потрібно змішати кефір, яйця, цукор та борошно.

Раніше ми розповідали, як приготувати хмиз з двох інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 300 мл кефіру;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 2 шт. курячих яєць;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • щіпка солі;
  • 2,5-3 склянки борошна;
  • Рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Візьміть миску, налийте в неї теплий кефір, додайте соду і перемішайте. Нехай постоїть хвилин 10, щоб сода потоваришувала з кефіром.
  2. Вбийте в кефірну масу яйця, додайте цукор, ванільний цукор та сіль, перемішайте всі інгредієнти.
  3. Додайте просіяне борошно і замісіть тісто.
  4. Воно має бути еластичним, не липнути до рук.
  5. Розкачайте тісто в пласт завтовшки до 1 см.
  6. Ножом поріжте тісто на смужки, а потім на ромбики, всередині кожного шматочка зробіть отвір і сформуйте хмиз.
  7. Обсмажуйте хмиз на сковороді з достатньою кількістю олії з двох сторін до рум’яного кольору.
  8. Щоб прибрати зайвий жир із випічки, готові вироби можна викласти на паперові серветки.
  9. Зверху хмиз можна посипати цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні