Для цього просто потрібно змішати кефір, яйця, цукор та борошно.
Раніше ми розповідали, як приготувати хмиз з двох інгредієнтів.
Інгредієнти:
- 300 мл кефіру;
- 1 чайна ложка соди;
- 2 шт. курячих яєць;
- 2-3 столові ложки цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- щіпка солі;
- 2,5-3 склянки борошна;
- Рослинна олія для смаження.
Приготування:
- Візьміть миску, налийте в неї теплий кефір, додайте соду і перемішайте. Нехай постоїть хвилин 10, щоб сода потоваришувала з кефіром.
- Вбийте в кефірну масу яйця, додайте цукор, ванільний цукор та сіль, перемішайте всі інгредієнти.
- Додайте просіяне борошно і замісіть тісто.
- Воно має бути еластичним, не липнути до рук.
- Розкачайте тісто в пласт завтовшки до 1 см.
- Ножом поріжте тісто на смужки, а потім на ромбики, всередині кожного шматочка зробіть отвір і сформуйте хмиз.
- Обсмажуйте хмиз на сковороді з достатньою кількістю олії з двох сторін до рум’яного кольору.
- Щоб прибрати зайвий жир із випічки, готові вироби можна викласти на паперові серветки.
- Зверху хмиз можна посипати цукровою пудрою.