Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВсього два інгредієнти і смачні ласощі до чаю готові - рецепт найхрусткішого...

Всього два інгредієнти і смачні ласощі до чаю готові – рецепт найхрусткішого хмизу

Этот материал также доступен на русском языке
Хмиз готується з двох основних інгредієнтів - це борошно та яйця, але деякі господині додають ще трохи горілки. Саме вона робить хмиз ще більш хрустким, а також він довше зберігається свіжим, звичайно, якщо долежить.

Саме горілка і є одним із секретів, адже її не всі додають, але обов’язково спробуйте.

Випічка така смачна, що з’їдається миттєво. Допоміжні інгредієнти – це сіль та цукрова пудра, не забуваємо про олію для смаження.

Раніше ми розповідали, як приготувати картопляний хмиз.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1 склянка;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • сіль – 1 щіпка;
  • цукрова пудра – 3 столові ложки;
  • горілка – 1 столова ложка;
  • олія соняшникова – для смаження.

Приготування:

  1. Яйця потрібно збити виделкою разом із дрібкою солі. Додати горілку та перемішати.
  2. Частинами ввести борошно і замісити досить туге тісто. Розділити тісто на 2-3 рівні частини.
  3. Присипати стіл борошном і розкотити кожну частину в пласт 1-1,5 мм.
  4. Можна порізати тісто прямокутниками або квадратиками, а можна сформувати хрустики. Для цього нарізати тонкі коржики на невеликі ромбики, у середині кожного зробити невеликий надріз. Один витягнутий край ромба просунути через підготовлений отвір.
  5. Смажити хмиз у сковороді з високими бортами або сотейнику 25-30 секунд.
  6. Зверху готовий хмиз посипати цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні