Подавайте яловичину з чорносливом з вареним рисом або картопляним пюре. Це буде дуже смачно!
Інгредиенти:
- яловичина – 1 кг;
- чорнослив – 150 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- томатна паста – 1 ст. л.;
- коріандр мелений – 0,5 ч. л.;
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль – за смаком;
- перець запашний горошок – 5-6 шт.;
- лист лавровий – 2 шт.;
- вода – 800 мл;
- олія – для смаження.
Нещодавно ми розповідали, як приготувати ніжні рибні котлети із секретним інгредієнтом.
Приготування:
- Велику цибулину наріжте соломкою та обсмажте до м’якості на олії.
- Додайте моркву, натерту на великій тертці, і обсмажуйте овочі ще 6 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Готову засмажку викладіть у миску.
- Додайте в сковороду трохи олії, збільшіть вогонь. Яловичину наріжте на середні шматочки. Коли олія нагріється, викладіть в неї м’ясо і готуйте, помішуючи, поки не випарується м’ясний сік, а шматочки м’яса не підрум’яняться.
- Поверніть засмажку в сковороду, перемішайте. Додайте воду, накрийте кришкою і зменшіть вогонь.
- Тушкуйте яловичину, помішуючи час від часу ще 45 хвилин.
- Коли м’ясо буде готове, додайте в сковороду томатну пасту, спеції та цукор. Посоліть за смаком і готуйте ще хвилин 15.
- Чорнослив промийте у воді, додайте до м’яса та тушкуйте ще 15 хвилин.
- Готову яловичину з чорносливом розкладіть по тарілках, додайте гарнір і подавайте до столу гарячою.
Смачного!
Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через військові дії – відеоопитування
Понаднормовий стаж 2024 – як держава оцінює багаторічну працю пенсіонерів (відео)