Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіжні рибні котлети із секретним інгредієнтом: готуйте із запасом – проситимуть добавки

Ніжні рибні котлети із секретним інгредієнтом: готуйте із запасом – проситимуть добавки

Этот материал также доступен на русском языке
На приготування соковитих котлет за цим рецептом у вас піде менше години. Простий рецепт котлет із тріски припаде до смаку і дорослим, і дітям.

Подавайте на гарнір картопляне пюре разом із густим соусом, у якому тушкувалися котлети. Рецепт розрахований на 4 порції.

Інгредієнти

Для котлет

  • філе тріски або фарш – 500 г;
  • середні печериці – 4-5 штук;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт;
  • куряче яйце – 1 штука;
  • манна крупа – 2 ст. л.;
  • молоко – 3 ст. л.;
  • смалець або вершкове масло – 1 ст. л.;
  • приправа для риби, сіль, перець – за смаком;
  • мелені сухарі – за потребою;
  • рослинна олія – для смаження.

Для соусу

  • вершкове масло – 30 г;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • вершки або молоко – 100 мл;
  • рибний бульйон –150 мл;
  • суміш прованських трав – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Раніше ми писали про ліниву лазанью, яку дуже легко приготувати.

Приготування

  1. Філе тріски пропустіть через м’ясорубку разом із ріпчастою цибулею.
  2. Додайте у фарш манку, сіль, спеції для риби та перемішайте.
  3. Додайте холодне молоко, яйце, м’яке вершкове масло або смалець. Ще раз перемішайте.
  4. Печериці дрібно наріжте і теж додайте у фарш. Добре вимісіть його протягом кількох хвилин.
  5. Дайте фаршу відпочити хвилин 10 у холодильнику, а потім розділіть його на 12 частин і зліпіть круглі котлети та трохи приплюсніть їх, надавши форму шайби. За бажанням запаніруйте котлети в мелених сухарях.
  6. Розігрійте пательню з рослинною олією та обсмажте котлети з двох боків до золотистої скоринки.
  7. Для соусу розтопіть у сотейнику вершкове масло й обсмажте в ньому борошно приблизно 2 хвилини. Влийте вершки та рибний бульйон, добре розмішайте.
  8. Додайте в соус за смаком сіль і прованські трави. Доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще хвилин 5.
  9. Залийте соусом котлети в сковорідці та протушкуйте їх на невеликому вогні близько 8 хвилин.
  10. Подавайте котлети з тріски з печерицями з картопляним пюре, полив соусом. Не менш смачно буде і з макаронами. 

Смачного!

Нова допомога держави: що можуть отримати переселенці та ті, хто повернувся з-за кордону (відео)

Понаднормовий стаж 2024 – як держава оцінює багаторічну працю пенсіонерів (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні