Інгредієнти
Борошно пшеничне – 500 г, розпушувач – 10 г, вода – 100 мл, вершкове масло – 200 г, сир або бринза – 500 г, яйця курячі – 3 шт., мед – 20 г, олія соняшникова – 40 мл, сіль – за смаком.
Приготування
-
Борошно та розпушувач просіяти, посолити, додати воду, половину розтопленого вершкового масла і вимісити тісто.
-
Тісто накрити рушником і залишити на півгодини «відпочити», потім поділити на 10 рівних частин і кожну частину розкотити у тонкий пласт і залишити на 15 хвилин, щоб листи тіста трохи підсохли.
-
Для приготування начинки сир змішати з яйцями, сіллю, вершковим маслом і медом.
-
Кожен корж тіста змастити олією, перемазати сирною начинкою і шарами укласти в змащену олією форму.
-
Запікати баницю 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору, не виймати з форми до повного остигання.