Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Наполеон” на сковороді.
Інгредієнти:
- листкове бездріжжове тісто – 450 г;
- вершки 33% – 400 мл;
- згущене молоко – 200 г.
Приготування:
- Тісто можна купити в будь-якому магазині, головне вибирайте більш-менш натуральний склад. Розкочувати його не потрібно. Достатньо розморозити та нарізати на довгі смужки шириною 1-1,5 см.
- Розігріти духовку до 200 градусів і випікати смужки з тіста не більше 15 хвилин, поки вони не покриються рум’янцем.
- Готуємо крем. Для цього збиваємо вершки до пишної маси і вводимо згущене молоко. Якщо вам здасться, що в кремі мало цукру, можете додати цукрову пудру.
- Потрібно взяти будь-яку роз’ємну форму для випікання пирогів та тортів, застелити її харчовою плівкою.
- Перший шар буде з крему. Потрібно добре промазати дно, далі викладаємо палички з листкового тіста і щедро змащуємо кремом. У такій послідовності збираємо наш торт.
- Обов’язково залиште пару паличок для прикрашання торта.
- Після того, як наш «Наполеон» повністю зібраний, його потрібно відправити у холодильник, бажано на ніч, щоб добре просочився.
- Вранці торт дістаємо з холодильника, звільняємо з форми та харчової плівки та нарізаємо порційними шматочками до чаю.