Насіння кунжуту корисне у холодну пору року. Особливо добрий вплив на наш організм має чорний кунжут, тобто неочищений, у природній оболонці. У чорному кунжуті у півтора десятки разів більше кальцію, вдвічі більше заліза і втричі більше міді, ніж у білому.
Крім того, насіння кунжуту, як чорне, так і біле, зміцнює імунітет, що дуже важливо взимку.
Воно багате на корисні жири, покращує здоров’я мозку і забезпечує тривалий заряд енергії.
Також насіння кунжуту є джерелом кальцію, який підтримує здоров’я кісток. Особливо це нам потрібно в зимовий час, коли сонячного світла дуже мало. На додаток до кальцію в кунжуті міститься чимало магнію та заліза, які також необхідні для підтримки здоров’я.
Насіння кунжуту добре впливає на стан шкіри, тому що в ньому є антиоксиданти і жирні кислоти. Воно сприяє відновленню шкіри і бореться із сухістю.
Вживання кунжуту допомагає тримати вагу в нормі, тому що залишає відчуття ситості надовго і покращує травлення.
***
Корисна порада
Майте на увазі, вКорисними є салати, м’ясо, рибні продукти, яйця, фрукти. Не варто забувати про овочі та рідкі страви – супи. А наприклад, вареникам, пирогам і тістечкам слід відвести у своєму раціоні останнє місце.