Суп з плавленим сиром
Інгредієнти
Плавлений сирок – 2 штуки по 150 грамів, картопля – 3 штуки, морква – 1 штука, цибуля – 1 штука, часник – 2 зубчики, вершкове масло – 2 столові ложки, лавровий літ – 1 штука, кріп, сіль та перець – за смаком .
Приготування
- Цибулю та часник нарізати якомога дрібніше, картоплю – кубиками з боками розміром 1,5–2 сантиметри, моркву крупно натерти.
- У каструлі розтопити масло і смажити в ньому цибулю п’ять хвилин.
- Покласти моркву і обсмажити ще п’ять хвилин.
- Додати часник і картоплю, перемішати, через 30 секунд влити 1 літр гарячої води. Довести до кипіння, посолити, кинути лавровий листок, за 2-3 хвилини вийняти його.
- Варити суп ще десять хвилин.
- Нарізати плавлені сирки невеликими шматочками, скласти в миску, влити половник бульйону, перемішати виделкою,щоб сирки розчинилися.
- Влити сирну рідину в суп, варити на тихому вогні п’ять хвилин під кришкою.
- Поперчити, всипати нарізаний кріп, вимкнути вогонь, дати настоятися під кришкою ще п’ять хвилин.