Хачапурі по-аджарськи обов’язково подають із запеченим яйцем або просто жовтком, який вкладають у заглиблення із сиру. Хачапурі поливають розтопленим вершковим маслом, щоб смак став ще більш насиченим і багатим.
Раніше ми писали, що додають справжні професіонали у фарш для пельменів.
Хачапурі по-аджарськи – класичний рецепт
Інгредієнти
- яйце куряче – 1 шт,
- цукор – 2 ч. л,
- сіль – 1 ч. л,
- масло вершкове – 30 г,
- вода – 150 г,
- молоко – 100 г,
- борошно – 500 г,
- дріжджі сухі – 7 г,
- сир Сулугуні – 300 г,
- сир Адигейський – 400 г,
- жовтки – 4 шт,
- вершки.
Приготування
- Змішуємо вінчиком сіль, цукор і яйце. Додаємо розтоплене вершкове масло, тепле молоко і воду. Усе збиваємо до однорідного стану.
- Просіваємо борошно і всипаємо дріжджі. Додаємо яєчну суміш і замішуємо тісто.
- Перекладаємо тісто в миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години. Тісто має піднятися і вирости в об’ємі.
- Готуємо сирну начинку. Адигейський сир розминаємо руками до крихт. Сулугуні натираємо на крупній тертці. Додаємо вершки до стану дуже густої сметани.
- Ділимо тісто на чотири частини і розтягуємо їх руками, щоб тісто набуло овальної форми. На довгі боки по краю викладаємо начинку, защипуємо тісто, формуючи сирні бортики. Короткі боки защипуємо без начинки, надаючи виробу форму “човника”.
- Перекладаємо заготовки на деко, застелене пергаментним папером або силіконовим килимком. Заповнюємо щільно начинкою “човники” з тіста. Випікаємо за температури 200 градусів приблизно 15-20 хвилин.
- Дістаємо хачапурі з духовки, у сирній масі робимо невелике заглиблення і викладаємо по одному жовтку на кожен виріб. Ставимо знову в духовку на 3-5 хвилин.
- Додаємо до готового хачапурі ще по шматочку масла. Приємного апетиту!
Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування
Харчуємося повітрям? Які продукти можуть собі дозволити пенсіонери в Україні – відеоопитування