Інгредієнти:
- 250 г жирного кефіру
- 2 столові ложки сметани
- 1 куряче яйце (жовток)
- 1 столова ложка олії
- 400 г борошна
- 0,5 чайної ложки соди
- 1 чайна ложка солі
- 1 столова ложка цукру
- Олія соняшникова для смаження
Приготування:
Щоб тісто вийшло правильним, досвідчені кулінари радять використовувати кефір, який вже трохи постарів або той, у якого вже закінчується термін придатності (вживання). Свіжий кефір для пиріжків краще не використовувати.
Раніше ми розповідали, як приготувати тісто на кефірі за 15 хвилин.
Наступна хитрість правильного тіста – це підігрів кефіру. Ми вже неодноразово писали, що і для оладок, і для пиріжків краще використовувати теплий кефір. А тепер можна приступати до приготування.
- Виливаємо теплий кефір у миску, додаємо сметану та перемішуємо.
- Додаємо сіль, цукор та жовток, знову перемішуємо. Вводимо рослинне масло і всипаємо половину просіяного борошна, розмішуємо до однорідності.
- Всипаємо борошно, що залишилося, і соду, замішуємо тісто. Воно має вийти еластичним та м’яким. Якщо борошна мало, потрібно додати трохи більше, ніж у рецепті.
- Накриваємо готове тісто плівкою і даємо йому відпочити 15 хвилин за кімнатної температури.
- Залишилося тільки вибрати начинку, сформувати пиріжки і обсмажити їх з двох сторін на розігрітій сковороді з олією.
- Масла має бути стільки, щоб діставало до середини товщини пиріжків, тоді вони добре просмажаться і не будуть усередині сирі.