Але завжди хочеться внести нотку новизни та різноманітності. Особливо цікаво експериментувати із напоями. Ми пропонуємо вам урізноманітнити різдвяне меню та здивувати своїх рідних незвичайними рецептами.
Глінтвейн в яблуці
Інгредієнти
Вино червоне – 1 пляшка, перець запашний (горошком) – 3 штуки, апельсин – 1 штука, апельсинова цедра – половини апельсина, яблуко – 5-6 штук, мед – 1 столова ложка, кориця – 2 палички, кардамон – 3 штуки, аніс – 2 зірочки, ванільний цукор та родзинки – за смаком.
Приготування
- Вино перелити у каструлю, додати всі прянощі, розрізаний на часточки апельсин, цедру, часточки одного яблука, родзинки і все добре перемішати.
- Довести до кипіння і на слабкому вогні варити 15-20 хвилин.
- Дати напою трохи охолонути, додати мед і перемішати.
- Яблука помити, вирізати середину обережно, щоб не пошкодити, і розлити глінтвейн.
Коктейль з ягодами
Інгредієнти
Сухе червоне вино – 1 пляшка, заморожені ягоди – 400 грамів, апельсин – 2 штуки, цукор або мед – 2 столові ложки.
Приготування
- Ягоди залити вином і довести до кипіння.
- З апельсинів вичавити сік і відокремити цедру.
- Додати цедру і сік апельсинів у сотейник до ягід і вина.
- Додати цукор і варити кілька хвилин до розчинення. Замість цукру можна використати мед.
- Коктейль трохи охолодити і подавати.