І таким інгредієнтом виявилася звичайна сода, погодьтеся, при приготуванні цибулі – це дивний інгредієнт. Що він дає?
Раніше ми розповідали, як зберегти цибуля до весни.
Посмажити цибулю, на перший погляд, завдання з простих, але варто тільки відвернутися на хвилину, як цибуля підгоріла. Досвідчені господарочки перевірили, що саме сода убезпечить від підгоряння. А також надасть цибулі золотистого кольору.
Але соду в цибулю додавати відразу на початку смаження не варто. Нехай цибуля добре «схопиться» і тільки потім треба додати трохи соди. Зазвичай кулінари радять додавати трохи менше третини чайної ложки на 300 г цибулі. Запам’ятайте, що надмірна кількість соди впливає на смак.
Сода прискорює процес карамелізації цибулі та посилює її аромат. За допомогою соди цибулю можна обсмажувати для супу, фаршу, салатів та інших страв.
Обов’язково спробуйте цей метод.