Інгредієнти:
- білокачанна капуста – 1 шт.,
- картопля – 1 кг,
- цибуля – 2 шт.,
- вода – 500 мл,
- лавровий лист – 3 шт.,
- перець запашний горошком – 5 шт.,
- часник – 3-4 зубчики,
- томатна паста – 3 столові ложки,
- цукор – 1 чайна ложка,
- олія, сіль та мелений чорний перець – за смаком.
Приготування:
- Очищену картоплю порізати на рівні шматочки, перекласти в каструлю, додати лавровий лист, перець, часник, сіль і варити до готовності.
- Цибулю очистити і нарізати середніми кубиками, обсмажити на розігрітій олії до м’якості та прозорості, періодично помішуючи.
- З відвареної картоплі прибрати часник і спеції, злити воду (можна відкинути картоплю на сито, щоб стекла вся вода). Додати обсмажену цибулю, зробити пюре і дати їй повністю охолонути.
- З капусти вирізати качан. У великій каструлі закип’ятити воду та помістити в неї капусту. Коли верхні листи будуть прозорими, їх можна знімати.
- На капустяному листі зрізати жорсткі прожилки, покласти на кожен лист картопляну начинку і сформувати голубці. Викласти їх щільно один до одного у форму для запікання.
- Змішати томатну пасту та цукор, влити воду, знову добре перемішати до розчинення інгредієнтів та залити соусом голубці. Важливо, щоб рідина повністю покривала їх.
- Форму накрити фольгою і поставити в духовку на 1-1,5 години за температури 180 градусів. Потім зняти фольгу та запікати ще 20 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві голубці.