П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСекрети пишного тіста, або як «розбудити» сухі дріжджі?

Секрети пишного тіста, або як «розбудити» сухі дріжджі?

Этот материал также доступен на русском языке
Сухі дріжджі бувають двох видів - активні та ммиттєві (це зазначено на упаковці). І щоб тісто вийшло пишним, треба знати деякі особливості використання таких дріжджів.

Активні дріжджі

Сухі активні дріжджі (нагадують дрібний бісер бежевого тону) перед використанням потрібно «розбудити». Це необхідно для того, щоб перевірити їхню якість і оживити бродіння. Щоб «розбудити» активні дріжджі, налийте в глибоку посудину необхідну кількість теплої води або молока (скільки взяти рідини, зазначено в рецепті або на упаковці дріжджів: продаються в пакетиках по 10-15 грамів). Зазвичай на 10-грамовий пакетик необхідно 6 столових ложок рідини.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: температура води для дріжджів має бути в межах 35-40 градусів (тепла), інакше вони заваряться. Після цього додайте в рідину кілька чайних ложок цукру, які стануть для дріжджів своєрідною їжею. Через 5-10 хвилин дріжджі мають спінитися.

Якщо цього не сталося, тоді дріжджі зіпсовані (закінчився термін придатності, порушено умови зберігання або рідина, в якій їх розчинили, була занадто гаряча) і їх треба викидати.

Миттєві швидкорозчинні дріжджі

А ось миттєві дріжджі (схожі на циліндричні гранули світло-коричневого кольору) «оживляти» не потрібно. Їх додають відразу до сухих інгредієнтів для тіста. Під час замішування тісто з таким видом дріжджів можна поставити на вистоювання лише один раз.

Щоправда, такі дріжджі мають один великий мінус їхню активність не можна перевірити до замішування тіста. І якщо вони не спрацюють – тісто не підніметься, все доведеться починати заново.

Увага! Після розкриття упаковки сухі дріжджі необхідно використовувати протягом 2-4 днів. Причому зберігати їх краще у холодильнику.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні