- Готуємо за рецептами наших читачів: незвичайна запіканка зі звичайних макаронів з куркою та помідорами.
- Печінка за особливим рецептом: ніжна, соковита та апетитна – смачніше ви ще не куштували.
Мінтай на сковороді
Інгредієнти
Мінтай – 500 грамів, цибуля – 1 штука, часник – 2 зубчики, олія рослинна – 2 столові ложки, масло вершкове – 30 грамів, приправа «Прованські трави» – 1 чайна ложка, лавровий лист – 1 штука, зелень, сіль та перець – за смаком.
Приготування
- Промити розморожене філе мінтаю і нарізати на шматочки однакового розміру.
- Очистити велику цибулину і нарізати великими скибочками. Часник очистити, розрізати на кілька частин і додати до цибулі.
- Розігріти сковороду на середньому вогні, влити 1 столову ложку олії.
- Обсмажити цибулю з часником до золотистого кольору. Додати порцію вершкового масла і трохи зменшити вогонь.
- Викласти нарізане філе мінтаю на сковороду до цибулі. Викладати філе мінтаю бажано в один шар. Цибулю треба прибрати до країв сковороди. За необхідності додати ще 1 столову ложку рослинної олії.
- Додати у сковороду лавровий лист, прованські трави, сіль та чорний перець за смаком.
- Смажити на вогні, трохи меншому за середній, накривши сковороду кришкою. Так мінтай має тушкуватися протягом 12-15 хвилин.
Його не потрібно перевертати, щоб не вийшла каша з філе. Зверху покришити зелень.