П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: мінтай на сковороді – як отримати вишукану середземноморську страву

Готуємо смачно: мінтай на сковороді – як отримати вишукану середземноморську страву

Этот материал также доступен на русском языке
Що можна зробити із філе мінтаю? Ми його смачно посмажимо, додамо кілька інгредієнтів, і в результаті у нас вийде розкішне блюдо, що пахне всіма ароматами Середземномор'я.

Мінтай на сковороді

Інгредієнти

Мінтай – 500 грамів, цибуля – 1 штука, часник – 2 зубчики, олія рослинна – 2 столові ложки, масло вершкове – 30 грамів, приправа «Прованські трави» – 1 чайна ложка, лавровий лист – 1 штука, зелень, сіль та перець – за смаком.

Приготування

  • Промити розморожене філе мінтаю і нарізати на шматочки однакового розміру.
  • Очистити велику цибулину і нарізати великими скибочками. Часник очистити, розрізати на кілька частин і додати до цибулі.
  • Розігріти сковороду на середньому вогні, влити 1 столову ложку олії.
  • Обсмажити цибулю з часником до золотистого кольору. Додати порцію вершкового масла і трохи зменшити вогонь.
  • Викласти нарізане філе мінтаю на сковороду до цибулі. Викладати філе мінтаю бажано в один шар. Цибулю треба прибрати до країв сковороди. За необхідності додати ще 1 столову ложку рослинної олії.
  • Додати у сковороду лавровий лист, прованські трави, сіль та чорний перець за смаком.
  • Смажити на вогні, трохи меншому за середній, накривши сковороду кришкою. Так мінтай має тушкуватися протягом 12-15 хвилин.

Його не потрібно перевертати, щоб не вийшла каша з філе. Зверху покришити зелень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні