“Ліниві біляші” – дуже смачна страва, яка чудово підійде для сімейного обіду чи вечері. Оскільки рецепт максимально простий, готувати їх можна хоч щодня.
Раніше ми писали, як приготувати сирники в духовці.
Тісто для рецепта замішується за кілька хвилин, як на оладки.
Інгредієнти
Начинка:
- фарш (будь-який) – 0,5 кг,
- цибуля – 1 шт,
- зелень – пучок,
- сіль,
- перець,
- паприка,
- орегано.
Тісто:
- яйце – 1 шт,
- кефір – 0,4 л,
- борошно – 0,25 кг,
- розпушувач – 1 ч.л.
Приготування
Начинка:
- Обсмажуємо нашатковану на кубик цибулю до золотистого кольору. Додаємо в неї фарш.
- Не поспішаємо додавати спеції, поки фарш не змінив свій колір, щоб він залишився соковитим.
- Солимо та підсилюємо смак спеціями та прянощами.
- Ріжемо зелень і додаємо у фарш.
Тісто:
- Змішуємо яйце з кефіром.
- Солимо та додаємо розпушувач.
- Перемішуємо ретельно і насипаємо борошно.
- Замішуємо тісто до однорідності.
- З’єднуємо начинку з тістом і теж добре перемішуємо.
- Кладемо на добре розігріту сковороду з олією по 1 столовій ложці маси.
Обсмажуємо оладки з обох боків по 3 – 4 хвилини.
Пам’ятайте, такі оладки можна зробити з будь-якою начинкою, можна спробувати:
- варені яйця,
- бобові,
- будь-які овочі,
- рис або гречку.
Головне, не бійтеся експериментувати – все одно буде апетитно. І, звісно, зі сметаною страва стане ще смачнішою.