П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірні "ліниві біляші" або оладки з м'ясом: одразу готуйте подвійну порцію

Неймовірні “ліниві біляші” або оладки з м’ясом: одразу готуйте подвійну порцію

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб не витрачати час на заміс тіста і ліплення, спробуйте дуже простий і швидкий рецепт, який замінить біляші. За смаком їм оладки з м'ясом точно не поступаються.

“Ліниві біляші” – дуже смачна страва, яка чудово підійде для сімейного обіду чи вечері. Оскільки рецепт максимально простий, готувати їх можна хоч щодня. 

Раніше ми писали, як приготувати сирники в духовці.

Тісто для рецепта замішується за кілька хвилин, як на оладки. 

Інгредієнти

Начинка:

  • фарш (будь-який) – 0,5 кг,
  • цибуля – 1 шт,
  • зелень – пучок,
  • сіль, 
  • перець, 
  • паприка, 
  • орегано.

Тісто:

  • яйце – 1 шт,
  • кефір – 0,4 л,
  • борошно – 0,25 кг,
  • розпушувач – 1 ч.л.

Приготування

Начинка:

  1. Обсмажуємо нашатковану на кубик цибулю до золотистого кольору. Додаємо в неї фарш. 
  2. Не поспішаємо додавати спеції, поки фарш не змінив свій колір, щоб він залишився соковитим. 
  3. Солимо та підсилюємо смак спеціями та прянощами.
  4. Ріжемо зелень і додаємо у фарш.

Тісто:

  1. Змішуємо яйце з кефіром. 
  2. Солимо та додаємо розпушувач. 
  3. Перемішуємо ретельно і насипаємо борошно.
  4. Замішуємо тісто до однорідності.
  5. З’єднуємо начинку з тістом і теж добре перемішуємо.
  6. Кладемо на добре розігріту сковороду з олією по 1 столовій ложці маси. 

Обсмажуємо оладки з обох боків по 3 – 4 хвилини.

Пам’ятайте, такі оладки можна зробити з будь-якою начинкою, можна спробувати: 

  • варені яйця, 
  • бобові, 
  • будь-які овочі, 
  • рис або гречку. 

Головне, не бійтеся експериментувати – все одно буде апетитно. І, звісно, зі сметаною страва стане ще смачнішою.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні