До складу паприки входять вітаміни A, B, C, PP, K, а найголовніше – вітамін E, який допомагає зберегти молодість.
Крім того, мінерали, органічні кислоти і антиоксиданти, що містяться в паприці, захищають клітини організму і не дають їм зношуватися раніше.
Паприка також благотворно впливає на кровообіг – не дає крові застоюватися, покращує кровообіг, що зменшує ризик утворення тромбів. Завдяки паприці також знижується рівень холестерину, ця пряність покращує травлення і допомагає роботі печінки.
Проте вживати паприку можна не усім. Вона протипоказана при холециститі, підвищеному тиску, виразці шлунка, захворюваннях нирок та ішемічній хворобі серця.
***
Зверніть увагу, що у зрілому віці вживання достатньої кількості води є дуже важливим для загального стану здоров’я. Це добре для усіх органів, серцево-судинної системи. Чому? Зменшується ризик утворення згустків крові в судинах і покращується мікроциркуляція (транспорт біологічних рідин на тканинному рівні).