Пиріг виходить дуже соковитим і ніжним, а робиться легко і просто і не вимагає замісу тіста. Основні інгредієнти беруться по одній склянці.
Раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг без яєць і замішування тіста.
Інгредієнти:
Для замірів використовуємо звичайну 250-міліметрову склянку.
Тісто:
- борошно – 1 ст,
- манна крупа – 1 ст,
- цукор – 1 ст,
- вершкове масло – 200 г,
- сіль – щіпка.
Начинка:
- гарбуз в очищеному вигляді – 800 г,
- цукор-пісок – 100 г,
- лимон середнього розміру – 1 шт.
Приготування:
Насамперед готуємо начинку. Для цього:
- Очищаємо гарбуз і натираємо на не надто велику тертку.
- Знімаємо цедру з лимона і видавлюємо сік.
- Додаємо цукор.
Тепер потрібно все перемішати і відставити в сторону, щоб продукти “подружилися”.
Займемося поки підготовкою тіста, точніше сказати, крихти.
- Перемішуємо всі сухі інгредієнти – борошно, манку, цукор і сіль.
- Подрібнюємо на крупній тертці добре охолоджене масло і додаємо до сипучих продуктів.
- Перетираємо руками суміш так, щоб вийшла однорідна крихта.
Тепер збираємо всі підготовлені частини у формі, попередньо вистеленій пергаментом.
- Ділимо всю крихту приблизно на третини.
- Висипаємо ⅓ частину на дно форми і розрівнюємо, легенько утрамбовуючи тісто.
- Кладемо приблизно половину гарбузової начинки.
- Додаємо зверху ще третину тіста.
- Кладемо знову решту начинки.
- Укриваємо це все останньою частиною тіста.
Випікати пиріг потрібно при 180⁰С близько 40 хвилин. Враховуйте, що час може варіюватися залежно від вашої духовки.
Важливо, спечений пиріг не різати одразу, а дати йому “відпочити” в холодильнику кілька годин, щоб він добре тримав свою форму.
Після цього можна ділити його на порції та подавати до запашного чаю.